Petró Ékszer és Galéria - amiről egy ékszerboltban is beszélnek...

Koncertek

 

TérZene - a Heavy Brass Guys Tuba Quartet koncertje

Időpont: szeptember 18. (péntek) 16:00
Helyszín: Erzsébet tér, Zenepavilon

Együtt zenélni - ez a mottója az Adamik Gábor vezetésével, különböző zenekarok nagyszerű muzsikusaiból 2007-ben megalakult tuba kvartettnek. Az együttes tagjai fontosnak tartják, hogy a nagyzenekari munka mellett ezzel a formációval minél szélesebb körben mutassák be a saját hangszerük adta lehetőségeket. Zenei repertoárjuk széles, a reneszánsz táncoktól egészen a jazzig ível, miközben nagy hangsúlyt fektetnek az igényes hangszerelésre.

 

Retro Party Bosy koncert 

Időpont: szeptember 19. (szombat) 18:00
Helyszín: Honvéd Kaszinó
Vendég: Canischa zenekar
Jegyár: 1500 Ft

 

Vocal Jazz Night

Időpont: szeptember 23. (szerda) 18:00
Helyszín: Gerő Cukrászda terasz (Kanizsa Centrum)
Műsoridő: 2 x 45 perc

A belépés ingyenes, azonban az asztalok limitált számban állnak rendelkezésre, ezért ajánlott az előzetes asztalfoglalás, amelynek díja 2500 Ft.

Gayer Mátyás, zongorista mellett Angyal Laurát, a zalaegerszegi születésű New Yorkban élő jazz énekesnőt hallhatják a cukrászda vendégei.
Laura ösztöndíjat nyert a new york-i New School for Jazz and Contemporary Music egyetem jazz performance szakára, ahol -első magyar hallgatóként- 2015 tavaszán szerzett diplomát. Azóta is ott él és folyamtosan koncertezik!
Gayer Mátyás, nemzedékének egyik legszédületesebb tehetsége. Fantasztikus technikája mellett lenyűgöző az az eredetiség, amivel a legismertebb standardeket is magáévá varázsolja! 

 

Budapest Bár koncert

Időpont: szeptember 24. (csütörtök) 19:00
Helyszín: Hevesi Sándor Művelődési Központ
Jegyár: 5500 és 5900 Ft
Jegyek kaphatók a www.jegy.hu weboldalon.

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

Tagok: Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly Farkas Richárd, Kisvári Ferenc
Énekesek: Behumi Dóri, Frenk, Ferenczi György, Keleti András, Lovasi András

 

TérZene - a Percussion Project Pécs koncertje

TérZene - Percussion Project Pécs
Időpont: szeptember 25. (péntek) 16:00
Helyszín: Erzsébet tér, Zenepavilon

A Percussion Project Pécs fő célkitűzése az ütőhangszeres muzsika széles körben történő prezentálása, megismertetése. Közönségbarát örömzene, mely 0-99 éves korig mindenkinek ajánlott! Koncertjeiken ritkán hallható hangszerkülönlegességek is megszólalnak, zenéjük a ragtimeon át a latin muzsikáig mindenféle műfajt felölel. Tagjai: Góth Tamás - ütőhangszeres művész, művészeti vezető, Őri Eszter ütőhangszeres művész, Buzási Kristóf - ütőhangszerek, Göncz Máté - ütőhangszerek.

 

Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél

Időpont: október 24. (szombat) 18:00
Helyszín: Honvéd Kaszinó
A koncert előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a kbb@kbb.hu e-mail-címen kell jelezni. 
A rendezvényen a maszkviselés kötelező!
Belépődíj: 1.000.-Ft

A Kanizsa Big Band vendége ezúttal Borbély Mihály lesz. A szaxofonművész az egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalista, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. A Vujicsics együttes alapítótagja, aki emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik.

 

Budapest Fesztiválzenekar - Filharmónia Fortissimo bérlet 2019/2020 pótkoncert

Időpont: november 10. (kedd) 19:00
Helyszín: Hevesi Sándor Művelődési Központ
Jegyár: 4900 Ft

A november 10-i pótkoncertre a 2019/2020-as évadban megváltott Fortissimo bérlet és az április 8-án elmaradt koncertre megvásárolt jegyek érvényesek.

A korábban megvásárolt jegyek visszaváltására is van lehetőség. A Jegymester oldalon online vásárolt jegyeket az info@jegymester.hu email címre küldött levélben tudja visszaváltani, illetve érdeklődjön a Kanizsai Kulturális Központ pénztárában.

Fischer Iván saját álmát váltotta valóra, amikor 1983-ban Kocsis Zoltánnal együtt megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart. Az együttes a kezdetektől a lehető legigényesebb muzsikálást és a közösség sokoldalú szolgálatát tűzte ki célul. A BFZ-t a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon.

Műsor: Elgar: Szerenád, Dvořak: Noktürn,Loussier: 2. hegedűverseny, Dubrovay László: 3. trombitaverseny, Dvořak: E-dúr vonósszerenád, op.22.

 

Angyalok és pásztorokSebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Időpont: december 2. (szerda) 19:00
Helyszín: Hevesi Sándor Művelődési Központ
A Filharmónia Fortissimo Bérlet 2020/2021 előadása.
Jegyár: 4900 Ft, bérletár: 12900 Ft
Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezmény érhető el.

Előadók: Sebestyén Márta (ének, furulya, dob), Andrejszki Judit (ének, csembaló, orgona), Szerényi Béla (tekerőlant), ifj. Szerényi Béla (tekerőlant, tánc), Szerényi Domonkos (tekerőlant, tánc), Szabó Zoltán (duda)