Petró Ékszer és Galéria - amiről egy ékszerboltban is beszélnek...

Kovács Krisztián - Nagykanizsa képekben elmesélve

Dátum: 2020. 08. 10.

A Zalai-dombság lágy lankái között, a Balaton déli csücskétől nem messze, öt út találkozásánál fekszik Nagykanizsa. Földrajzi elhelyezkedéséből eredően a város területe már ősidők óta lakott, melyről számos régészeti lelet tanúskodik. Az utak metszéspontjában fekvő Kanizsa nevével Knysaként (jelentése hercegé, fejedelemé) IV. Béla 1245-ből származó adományozó levelében találkozunk először. Igazi virágkorát a 19. század második felében éli Nagykanizsa, amikor is több kereskedelmi jelentőségű vasútvonalat is átadnak, és az első bankok is ebben az időszakban jönnek létre. A gazdasági megtorpanás után a sikeres jövő alapját a színvonalas középiskolai oktatási kultúra, a 2000-ben megtelepült Pannon Egyetem képzései és a fenntartható fejlődést támogató Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ kutatásai jelenthetik.

Járják be Kovács Krisztián fotóival Nagykanizsa utcáit!

 

Nagykanizsa hazánk egyik legzöldebb városa, Magyarország dél-nyugati kapuja. Fő vonzerejét természeti környezete, nagy múltra visszatekintő történelme és polgári hangulata adja.

 

 

 

 

 

 

Bár a hajdan európai hírűvé vált középkori várát Lipót császár lebontatta, annak téglái tovább élnek a város épületeiben, 300 éves ferences templomában.

Jelenlegi arculatának alapját a XIX-XX. századforduló polgárosodó időszakának értékei jelentik, mivel ekkor teljesedett ki a város kereskedelme, ipara és kulturális élete.

 

 

 

 

 

 

A város helyi identitásának egyik legfontosabb pillére a historikus-eklektikus belváros, mely számos polgári palotával, épülettel büszkélkedik, és unikálisan háromszög alakú terekkel rendelkezik, köztük a 2012-ben megújult Erzsébet térrel.

 

 

 

 

 

 

A délzalai település nemcsak háromszög alakú terekben, hanem köztéri alkotásokban is gazdag. A város utcáit járva lépten nyomon a múltról a ma emberének mesélő szobrokba, emléktáblákba botlunk.

A település érdekessége, hogy a 17. keleti hosszúsági körön fekszik. Kevesen tudják, hogy Nagykanizsa Magyarország egyetlen ilyen városa.

 

 

 

 

 

 

 

S ha valaki bakancsot húzva, a természetet járva töltődne fel, annak is kiváló úti cél Kanizsa és környéke. A város melletti Csónakázó-tó, mint szabadidő központ és turisztika-természeti attrakció kiemelkedő, a dimbes-dombos zalai táj pedig számos teljesítésre váró turistaútvonallal hívogatja a természetjárókat.


Kovács Krisztián

Kovács Krisztián fotósTúráztam, hegyet másztam, majd haza szerettem volna hozni, amit látok a hegyekben. Így érkezett meg hobbiként, majd tíz év elteltével hivatásként az életembe a fotózás. Több kiállítás és úti beszámoló alkalmával osztottam meg már az élményeimet és a látottakat a közönséggel. Nemzetközi pályázatokon különdíjak, kiemelések, elfogadások követik egymást, mióta elhatároztam, hogy megszerzem a FIAP (Fédération Internationale de I’Art Photographique), magyarul Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség fotóművésze minősítést. A tájfotózás izgalmas, változatos világát szeretném megmutatni.

Az esküvő fotózással egy baráti felkérés során kerültem kapcsolatba 2010-ben… mondhatom, beleszerettem. Figyelj, állj készen, a pillanatot meg kell csípned, nem maradhatsz le róla, ezek a gondolatok jártak a fejemben mikor már ott voltam két ember legfontosabb napján, mint fotós. A pillanatot nem lehet megismételni, az én dolgom, hogy éljek azzal az eggyel, amit láthatok és megörökíthetem.

Kovács Krisztán weboldala»

 

Érdeklődés, üzenet az alkotónak