Petró Ékszer és Galéria - amiről egy ékszerboltban is beszélnek...

Lámpások birodalma kiállítás - hamarosan!

Dátum: 2021. 07. 13.

A Lámpás ’92 Alapítvány művészeti programja 20 éve biztosít lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges, értelmi sérült felnőtteknek, hogy a képzőművészet eszközeivel szabadon kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A jubileumi eseményre a szervezők színes programsorozattal készülnek, melyben helyet kapnak alkotótáborok, workshopok, találkozók, kiállítások, egy fesztivál és egy különleges képaukció is.

L’ART 21 - gondolatok, érzések a képzőművészet eszközeivel

Lámpások birodalma kiállítás

A  Lámpás ’92 Alapítvány művészeti programjához kapcsolódóan, az alkotókat is támogatva a Petró Galéria egy háromrészes virtuális kiállítássorozattal jelentkezik, ahol az alkotók, az alkotások kerülnek reflektorfénybe, megismertetve a látogatókkal egy olyan közösséget, ahol értelmi sérültek művészeti tehetsége, munkája szabadon bontakozhat ki. A 3+1 részes sorozat kiállításai egymás után, többhetes időközönként kerülnek fel a Petró Galéria oldalára az alábbi olvasható tematika szerint.

1. Festett ragyogás (július 26.)
2. Színnel lélekkel (augusztus 30.)
3. A Lámpások fényei (október 4.)
4. AUKCIÓ-ra kerülő képek (2022. év elején)

Az utolsó, negyedik kiállításon - rendhagyóan az előző háromhoz képest - a 2022. év elején megrendezésre kerülő jótékonysági aukción bemutatásra kerülő, és licitre bocsájtandó képek kerülnek majd bemutatásra, amelyekre majd az aukció helyszínén lehet licitálni, ezzel segítve az alkotókat és a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítványt. Az árverés különlegessége, hogy ismert képzőművészek is felajánlják 1-1 alkotásukat, melyekre "párban"  - egy fogyatékos alkotó művével közösen - lehet licitálni.

A jótékonysági licit alapvető célja - az alkotók segítése mellett - az a jövő évi fejlesztés, mely során a Börzsöny szívében - Kemencén - létrehoznak egy Kárpát-medencei művészeti központot/alkotóteret, amely egész évben alkotóteret, művészeti képzést és szállást biztosítana az ország és a Kárpát-medence tehetséges, értelmi fogyatékossággal élő alkotóinak. A tervezett beruházás keretében kialakításra kerülne egy többfunkciós művészeti alkotó tér, mely kiegészülne - az érkező vendégek fogadásához - apartman jellegű szálláshelyekkel is. Továbbá folyamatos szemléletformáló és társadalmi érzékenyítő interaktív képzőművészeti foglalkozásokat szerveznek térségi nevelési és oktatási intézményeknek és a Börzsönybe érkező táborozóknak.

Támogatná a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány munkáját, az alkotókat?
Érdekelné egy kép megvásárlása, vagy szívesen részt venne a 2022. év eleji liciten, mint vásárló?


Kérjük, jelezze ez irányú szándékát az alapítvány elérhetőségein: 
E-mail: lampasmuhely@gmail.com, telefon: 06 70 319-5643

“Kerüljenek bátran közelebb a LÁMPÁSOK BIRODALMÁHOZ a LÁMPÁS alapítvány virtuális kiállításán, ahonnan mindenki hazavihet magával egy csipetnyi vagy akár nagyadag „jóságot”, csak el kell ezekkel a munkákkal időzni kicsit, vagy netán megvásárolni valamelyik alkotást! Ezzel a gesztussal sokat segíthetünk a Lámpásokon és mindemellett lehetőséget is biztosíthatunk önmagunk számára, hogy a nyitottság finom luxusával kényeztessük magunkat!”

Szurcsik József
Munkácsy-díjas képzőművész,
tanszékvezető, egyetemi docens

L’ART 21 - Kovalcsik Géza alkotó L’ART 21 - Bíró Krisztián alkotó L’ART 21 - Molnár Antal alkotó

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány

 

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány közel 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását.

A szervezet képzőművészeti programja - mely immár két évtizede biztosít lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges, értelmi sérült felnőtteknek művészeti képzésre, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket - idén ünnepli 20. születésnapját.

A jubileumi évben a szervezők ismét színes programsorozattal készülnek, melyben helyet kapnak alkotótáborok, workshopok, találkozók, kiállítások és egy különleges fesztivál is.

A program során a társadalmi elfogadás és közös felelősségvállalás jegyében kerül bemutatásra az értelmi sérült művészek tehetsége, munkája és élete.

A képzőművészeti program az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállításon mutatta be az alkotók munkáit, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is.

A program középpontjában a tehetséggondozás áll. Célja, hogy a festészet, grafika, szobrászat és tájművészet segítségével az értelmi fogyatékossággal élők is ugyanolyan természetességgel fejezhessék ki érzelmeiket, gondolataikat, mint ép társaik, valamint teljesen szabadon, korlátok nélkül alkothassanak véleményt magukról és a világban betöltött szerepükről.

További információ:

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány
E-mail: lampasmuhely@gmail.com
Telefon: 06 70 319-5643

Nézze meg videónkat az idei évi nyitó eseményekről!

Nézze meg videónkat a tavalyi képzőművészeti alkotótáborunkról!