Petró Ékszer és Galéria - amiről egy ékszerboltban is beszélnek...

Online koncert-, színházi-, illetve filmélmények

Dátum: 2020. 11. 02.

Raktárkoncertek a mindigTV GO-n

Szeptember 21-étől új időszámítás kezdődött a szórakoztatóiparban. Fesztiválzenekarok, rock legendák és a mulatós zene krémje biztosítanak felejthetetlen élményeket, idén ősszel azonban rendhagyó módon: online formában a mindigTV GO felületén. Rajongók, zenekedvelők és kikapcsolódásra vágyók egyaránt megtalálhatják kedvenceiket és virtuálisan, otthonról, az első sorból bulizhatnak a közel 200 Raktárkoncert egyikén.

Színvonalas szórakozás az otthon kényelmében? Idén ősszel lehetőség nyílik arra, hogy a zenekedvelők és rajongók bepótolják az elmaradt fesztiválszezont, az egyenként átlagosan 45 perces Raktárkoncert-felvételek a járványhelyzetben is kikapcsolódást nyújthatnak az érdeklődőknek.

A Raktárkoncertek a mindigTV GO felületein láthatók, mobil és tablet készülékeken az App Store-ból, illetve a Google Play-ből letölthető alkalmazásokon keresztül, számítógépen pedig a tv.mindigo.hu oldalon. A megtekintés ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség a weboldalon, vagy a mindigTV GO mobilapplikáción.

A szeptember 21-i induláskor a következő koncertek voltak elérhetők: Balázs Fecó, Besh o droM, Charlie Band, Dinamit, Edda Művek, Emelet, Ganxsta Zolee és a Kartel, Hooligans, Kowalsky meg a Vega, Lord, Magna Cum Laude, Neoton Família, Péterfy Bori, Rúzsa Magdi, Szandi, Tátrai Band, Tóth Gabi. A koncertek folyamatosan kerülnek fel a felületre.


A kijárási korlátozás idején sem maradunk színházi élmény nélkül 

Bár a színházak a legújabb vírusvédelmi intézkedések értelmében nem fogadhatnak nézőket, a kijárási korlátozás idején sem maradunk színházi élmény nélkül. A SzínházTV online streaming platformon kényelmesen, otthonról, többedmagával láthat a közönség kizárólag online elérhető, élő színházi előadásokat. 

A szolgáltató minden csütörtökön élő színházi közvetítésekkel jelentkezik. A platformon olyan előadások lesznek magas minőségben elérhetők, mint a New York-i komédia, a Hatan pizsamában, a Jeanne d’Arc, A szőke ciklon, valamint a Határátlépések, a Second Life, avagy kétéletem és a Hogy szeret a másik, a jövőben pedig még több előadással bővül majd a kínálat.


Ablak a magyar filmek csodálatos világára

Elindult az ország első csak magyar filmeket tartalmazó online filmtára, a FILMIO. A Nemzeti Filmintézet által kezdeményezett, egyelőre csak Magyarországon elérhető streamingszolgáltatás kínálatában mintegy 220 produkció, köztük 160 mozifilm szerepel.

A folyamatosan bővülő repertoárban régi klasszikusok és új kedvencek is megtalálhatók, így a Valami Amerika-trilógia; a Liza, a rókatündér és az Oscar-díjas Saul fia; digitálisan felújított és restaurált változatában tekinthető meg a Hyppolit, a lakáj; a Régi idők focija; A Pogány Madonna; a Sose halunk meg; a Csinibaba vagy a Moszkva tér. A kínálatban szerepel az egyik első fennmaradt magyar mozifilm, Michael Curtiz (Kertész Mihály) 1914-ben forgatott alkotása, A tolonc is.

A FILMIO-n információk olvashatók az egyes filmek készítőiről, tartalmáról, emellett filmplakátok és számos extra, köztük standfotók, werkfilmrészletek kerülnek fel a felületre. A filmek bemutatásuk időpontja, műfajuk és más szempontok alapján is kereshetők a tárban.

A számítógépen, tableten és okostelefonon keresztül is, reklámok nélkül elérhető FILMIO előfizetéses rendszerben működik, a szolgáltatásért fizetett díj egyben a magyar film támogatása. Az induló havi előfizetési díj 890 forint, a regisztráció januártól 1190 forintra emelkedik, jövő tavasztól előfizetés nélkül egy-egy adott filmet is ki lehet kölcsönözni. Nincs hűségidő, az előfizetés bármikor lemondható.

A tervek szerint a filmek hamarosan magyar akadálymentesített és angol felirattal is nézhetők lesznek, készül az okostévé-applikáció, sőt az elképzelések szerint a jövőben az új filmek a mozibemutatót követően a FILMIO-n lesznek először láthatók, sőt számos, kifejezetten moziforgalmazásra szánt mozgókép premierje a FILMIO-n lehet.


Online előadásokat tart decemberben a Békéscsabai Jókai Színház

Három online előadást tart a Békéscsabai Jókai Színház decemberben, a jegyet váltók a Hotel Mimóza című vígjátékot tekinthetik meg otthonaikban. Az előadások december 4-én, 9-én és 14-én 20 órától kezdődnek; a jegy.hu oldalon családi és támogatói jegyet is lehet váltani. A bérlettel vagy jeggyel már rendelkezőknek e-mailben egy kupont juttatnak el, amelyet a weboldalon az általuk választott napra válthatnak be.

A Hotel Mimóza vígjátékban egy filmrendező azt mondja feleségének, hogy munkája során mindig a Mimóza Hotelben száll meg, ami a valóságban nem más, mint a szeretője lakása. Amikor a feleség váratlanul elhatározza, hogy meglátogatja az urát, a párnak gyorsan szállodává kell alakítania a házat, a szeretőt pedig a hotel tulajdonosává, portásává, szakácsnőjévé. A bonyodalmat fokozza, amikor vendégek is szeretnének megszállni a „hotelben”.

A november 6-án bemutatott darab főbb szerepeiben Csomós Lajos, Tarsoly Krisztina és Fehér Tímea láthatók; a rendező Katkó Ferenc.

(MTI)